Przekąski Przepis na:
Buraczki na ciepło

Składniki
- 0,5 kg buraczków
- masło, łyżeczka mąki
- łyżeczka śmietany
- sól, pieprz, ocet winny
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Ugotowane buraczki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rozpuścić w garnku kawałek masła, dodać łyżeczkę mąki. Do zasmażki wlać sok z buraków i dołożyć buraczki. Zasmażać przez 2-3 minuty. Doprawić do smaku octem winnym, solą i pieprzem.
Komentarze do przepisu (5)

bluetta1 03 września 2013Zgłoś do usunięcia
Czy buraczki nie robią się gorzkie? Jak takie wyjdą co zrobić POMOCY;(0 Kto głosował? | Odpowiedz

kilu4 30 maja 2012Zgłoś do usunięcia
A co ze smietanom0 Kto głosował? | Odpowiedz

kilu4 30 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Aco z lyzkom smietany0 Kto głosował? | Odpowiedz

mariusz28 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
na pewno spróbuje :) dzięki2 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiamy takie buraczki. Najczęściej podaje do smażonych kotletów i żeberek wieprzowych.Polecam.2 Kto głosował? | Odpowiedz