Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 93
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9016
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 112
Składniki
Przygotowałem salsę : sparzyłem pomidory, obrałem, pokroiłem w kostkę i osączyłem na sitku. Przełożyłem do miski, zmiksowałem z garścią posiekanych listków bazylii, oliwą, sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Umyłem udźce indycze, zdjąłem skórę, oddzieliłem mięso od kości. Tak przygotowane mięso zmieliłem (drobne oczka). Wymieszałem z połową szklanki salsy, szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oleju, tabasco i kuminem, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem 4 kotlety, które usmażyłem na pozostałej łyżce oleju ( po 3 minuty z każdej strony) na średnim ogniu, następnie zmniejszyłem ogień i smażyłem jeszcze ok. 4 minuty, odwracając kotlety po dwóch minutach. Bułki przekroiłem na pół i opiekłem w piekarniku. Spody bułek obłożyłem sałatą i mięsem, skropiłem salsą i przykryłem odkrojonymi wierzchami.