Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1969
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38622
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1346
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1969
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38622
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1346
Składniki
Przygotowałem salsę : sparzyłem pomidory, obrałem, pokroiłem w kostkę i osączyłem na sitku. Przełożyłem do miski, zmiksowałem z garścią posiekanych listków bazylii, oliwą, sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Umyłem udźce indycze, zdjąłem skórę, oddzieliłem mięso od kości. Tak przygotowane mięso zmieliłem (drobne oczka). Wymieszałem z połową szklanki salsy, szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oleju, tabasco i kuminem, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem 4 kotlety, które usmażyłem na pozostałej łyżce oleju ( po 3 minuty z każdej strony) na średnim ogniu, następnie zmniejszyłem ogień i smażyłem jeszcze ok. 4 minuty, odwracając kotlety po dwóch minutach. Bułki przekroiłem na pół i opiekłem w piekarniku. Spody bułek obłożyłem sałatą i mięsem, skropiłem salsą i przykryłem odkrojonymi wierzchami.