Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 202
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 202
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Fasolę osącz z zalewy, rozgnieć tłuczkiem, dodaj jajko i mąkę, przypraw solą, dorzuć posiekane listki bazylii. wilgotnymi dłońmi uformuj cztery kotlety i usmaż je na oleju. przełóż na blaszkę i i wstaw do piekarnika (około 130 stopni) by nie wystygły
kajzerki przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni, posiekaj sałatę, pomidora pokrój na plastry. usmaż jajka.
na spodzie kajzerki połóż sałatę, na niej plaster pomidora, fasolowy kotlet i sadzone jajko. przykryj drugą częścią bułki.