Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robimy je najczęściej dla wnuków, które za nimi przepadają. Musimy tylko pamiętać, by mięsa zbyt mocno nie przyprawiać. Wystarczy do tego bułka przekrojona na pół, majonez, keczup i ulubione warzywa.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1299
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12160
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1299
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12160
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Składniki
Mięso zmielić, przełożyć do miski, dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą. Można dodać kilka łyżek bulionu lub rosołu. Długo wyrabiać, aż masa stanie się kleista i lśniąca. Formować owalne kotleciki i smażyć na grillu do miękkości na niezbyt silnym ogniu, z obu stron. Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.