Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robimy je najczęściej dla wnuków, które za nimi przepadają. Musimy tylko pamiętać, by mięsa zbyt mocno nie przyprawiać. Wystarczy do tego bułka przekrojona na pół, majonez, keczup i ulubione warzywa.
Mięso zmielić, przełożyć do miski, dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą. Można dodać kilka łyżek bulionu lub rosołu. Długo wyrabiać, aż masa stanie się kleista i lśniąca.
Formować owalne kotleciki i smażyć na grillu do miękkości na niezbyt silnym ogniu, z obu stron.
Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.
Hamburger przygotowany w domu będzie z pewnością dużo bardziej zdrowy i smacz...
Odsłon: 4738
Grillowane mięso wołowe i hawajski słodko-ostry sos z cebuli, ananasa i papryki.
Odsłon: 585
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 23
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 961
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 265
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 23
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 961
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 265
Składniki
Mięso zmielić, przełożyć do miski, dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą. Można dodać kilka łyżek bulionu lub rosołu. Długo wyrabiać, aż masa stanie się kleista i lśniąca. Formować owalne kotleciki i smażyć na grillu do miękkości na niezbyt silnym ogniu, z obu stron. Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mielony boczek z szynkowaru
Przekąski
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Przekąski
ZAPIEKANE SZPARAGI Z SEREM I SZYNKĄ
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Mielony boczek z szynkowaru
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 23
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka prze...
Odsłon: 85