Do góry

Przekąski Przepis na:

Burgery z grilla:

Burgery z grilla:

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 5173

Dodano:

Odsłon: 147

Robimy je najczęściej dla wnuków, które za nimi przepadają. Musimy tylko pamiętać, by mięsa zbyt mocno nie przyprawiać. Wystarczy do tego bułka przekrojona na pół, majonez, keczup i ulubione warzywa.

Składniki

  • 60 dag ligawy wołowej
  • 1 cebula
  • sól, grubo mielony czarny pieprz
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki domowej bułki tartej
  • 1 całe jajko
  • 3-4 łyżki bulionu lub rosołu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Burgery z grilla:

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić, przełożyć do miski, dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą. Można dodać kilka łyżek bulionu lub rosołu. Długo wyrabiać, aż masa stanie się kleista i lśniąca.
    Formować owalne kotleciki i smażyć na grillu do miękkości na niezbyt silnym ogniu, z obu stron.
    Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń