Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sami odkryjcie zalety tej przekąski :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14920
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 927
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14920
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 927
Składniki
W czasie pobytu w Barcelonie poczęstowano mnie chlebem, na tyle spieczonym że można go było porównac z grzanką. Do tego podano mi oliwę z oliwek, czosnek ( w ząbkach) i hiszpańskie, soczyste pomidory przeciętę na pół. Proces jedzenie tego katalońskiego specjału, odbyłam się w następujących fazach. Na chlebie miałam rozetrzeć czosnek, następnie pomidora, by później skropić powstała kromkę odrobiną oliwy z oliwek. Smak tej nieziemskiej hiszpańskiej kanapaki zainspirował mnie do stworzenia tego co znajdziecie poniżej. Miłej podróży ...........
Bagietkę kroimy na ukośne kanapki. Pomidory i fetę kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz, oraz oliwę z oliwek. Czosnek miażdżymy lub ściramy na drobnej tarce, zioła drobno siekamy i wrzucamy do reszty składników. Jeśli lubicie możecie dodac także czarne oliwki. Na każdą kromkę nakładamy farsz i wstawiamy do piekarnika z funkcją opiekanie od góry na ok 7 minut. jesli lubicie włoskie smaki to ta przekąska napewno przypadnie wam do gustu. :)