Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sami odkryjcie zalety tej przekąski :)
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 11
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 45
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 111
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 11
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 45
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 111
Składniki
W czasie pobytu w Barcelonie poczęstowano mnie chlebem, na tyle spieczonym że można go było porównac z grzanką. Do tego podano mi oliwę z oliwek, czosnek ( w ząbkach) i hiszpańskie, soczyste pomidory przeciętę na pół. Proces jedzenie tego katalońskiego specjału, odbyłam się w następujących fazach. Na chlebie miałam rozetrzeć czosnek, następnie pomidora, by później skropić powstała kromkę odrobiną oliwy z oliwek. Smak tej nieziemskiej hiszpańskiej kanapaki zainspirował mnie do stworzenia tego co znajdziecie poniżej. Miłej podróży ...........
Bagietkę kroimy na ukośne kanapki. Pomidory i fetę kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz, oraz oliwę z oliwek. Czosnek miażdżymy lub ściramy na drobnej tarce, zioła drobno siekamy i wrzucamy do reszty składników. Jeśli lubicie możecie dodac także czarne oliwki. Na każdą kromkę nakładamy farsz i wstawiamy do piekarnika z funkcją opiekanie od góry na ok 7 minut. jesli lubicie włoskie smaki to ta przekąska napewno przypadnie wam do gustu. :)