Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sami odkryjcie zalety tej przekąski :)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13320
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13320
Składniki
W czasie pobytu w Barcelonie poczęstowano mnie chlebem, na tyle spieczonym że można go było porównac z grzanką. Do tego podano mi oliwę z oliwek, czosnek ( w ząbkach) i hiszpańskie, soczyste pomidory przeciętę na pół. Proces jedzenie tego katalońskiego specjału, odbyłam się w następujących fazach. Na chlebie miałam rozetrzeć czosnek, następnie pomidora, by później skropić powstała kromkę odrobiną oliwy z oliwek. Smak tej nieziemskiej hiszpańskiej kanapaki zainspirował mnie do stworzenia tego co znajdziecie poniżej. Miłej podróży ...........
Bagietkę kroimy na ukośne kanapki. Pomidory i fetę kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz, oraz oliwę z oliwek. Czosnek miażdżymy lub ściramy na drobnej tarce, zioła drobno siekamy i wrzucamy do reszty składników. Jeśli lubicie możecie dodac także czarne oliwki. Na każdą kromkę nakładamy farsz i wstawiamy do piekarnika z funkcją opiekanie od góry na ok 7 minut. jesli lubicie włoskie smaki to ta przekąska napewno przypadnie wam do gustu. :)