Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Camembert zapiekany w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny. Dla osób, które nie liczą kalorii ;)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 155
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7863
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2887
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 155
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7863
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2887
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy koło ciut większe niż ser, to będzie nasza podstawa. Wycinamy kilka wąskich pasków i jeden szerszy pas. Ser kładziemy na koło, wydrążamy kawałek sera ze środka, wkładamy tam łyżkę żurawiny, zamykamy wydrążonym serem. Na wierzchu układamy wąskie paseczki, po bokach szerszy pas, który możemy naciąć. Wkładamy do piekarnika na 210 stopni i pieczemy około 20 minut, do zarumienienia. Podajemy doprawiony świeżo zmielonym pieprzem, z łyżką żurawiny lub borówki.