Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Camembert zapiekany w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny. Dla osób, które nie liczą kalorii ;)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2548
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 228
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2548
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 228
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy koło ciut większe niż ser, to będzie nasza podstawa. Wycinamy kilka wąskich pasków i jeden szerszy pas. Ser kładziemy na koło, wydrążamy kawałek sera ze środka, wkładamy tam łyżkę żurawiny, zamykamy wydrążonym serem. Na wierzchu układamy wąskie paseczki, po bokach szerszy pas, który możemy naciąć. Wkładamy do piekarnika na 210 stopni i pieczemy około 20 minut, do zarumienienia. Podajemy doprawiony świeżo zmielonym pieprzem, z łyżką żurawiny lub borówki.