Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser camembert panierowany w płatkach migdałowych, z dodatkiem sałaty, papryki , ananasa oraz polany sosem słodko-kwaśny. Dla mnie serek camembert o ostrzejszym smaku idealnie współgra ze smakiem migdałów oraz słodkim smakiem ananasów. Przekąskę koniecznie należy podawać na gorąco gdyż smażony serek podczas smażenia delikatnie namięka i zmienia swoją konsystencje na lejącą, kiedy serek ostygnie nie jest już wtedy taki dobry.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 491
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 828
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 491
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 828
Składniki
Camembert pokroić na trójkąty równej wielkości (ja podzieliłam opakowanie na 8 trójkątów).
Każdy kawałek serka obtoczyć w mące. Następnie w jajku.
A na końcu w płatkach migdałowych.
Na patelni mocno rozgrzewamy margarynę i smażymy na niej przygotowane trójkąciki na średnim ogniu na złoto-brązowy kolor.
Na dwóch talerzach układamy porcje sałaty, na sałatę nakładamy pokrojona w krążki paprykę. Między krążki papryki układamy usmażone trójkąciki serka.
Na końcu dekorujemy kawałkami ananasa i oblewamy sosem przygotowanym z octu oleju oraz 2 łyżek soku z ananasa, mieszankę przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Smacznego !!!
;-D
;-)))