Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser camembert panierowany w płatkach migdałowych, z dodatkiem sałaty, papryki , ananasa oraz polany sosem słodko-kwaśny. Dla mnie serek camembert o ostrzejszym smaku idealnie współgra ze smakiem migdałów oraz słodkim smakiem ananasów. Przekąskę koniecznie należy podawać na gorąco gdyż smażony serek podczas smażenia delikatnie namięka i zmienia swoją konsystencje na lejącą, kiedy serek ostygnie nie jest już wtedy taki dobry.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1853
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1853
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5634
Składniki
Camembert pokroić na trójkąty równej wielkości (ja podzieliłam opakowanie na 8 trójkątów).
Każdy kawałek serka obtoczyć w mące. Następnie w jajku.
A na końcu w płatkach migdałowych.
Na patelni mocno rozgrzewamy margarynę i smażymy na niej przygotowane trójkąciki na średnim ogniu na złoto-brązowy kolor.
Na dwóch talerzach układamy porcje sałaty, na sałatę nakładamy pokrojona w krążki paprykę. Między krążki papryki układamy usmażone trójkąciki serka.
Na końcu dekorujemy kawałkami ananasa i oblewamy sosem przygotowanym z octu oleju oraz 2 łyżek soku z ananasa, mieszankę przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Smacznego !!!
;-D
;-)))