Do góry

Przekąski Przepis na:

Caprese

Caprese

Autor:

Przepisów i artykułów: 2189 Ocena: 48571

Dodano:

Odsłon: 2841

Bardzo prosta i przepyszna trójkolorowa sałatka jest bardzo aromatyczną i charakterystyczną przystawką kuchni włoskiej.

Składniki

  • duży pomidor
  • duża kulka mozzarelli
  • garść świeżej bazylii
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól ,pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidor i ser kroimy na plasterki. Układamy jeden obok drugiego (na zakładkę). W wysokim naczyniu miksujemy bazylię z oliwą ,doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy wcześniej przygotowane pomidory i ser. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń