Do góry

Przekąski Przepis na:

Caprese na ugrillowanej cukinii

Caprese na ugrillowanej cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 7445

Dodano:

Odsłon: 352

Dzisiaj proponuję bardzo fajne i proste danie nawiązujące do popularnej włoskiej sałatki. U nas zjedzone tuż po podaniu. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 3 cukinie
  • 2 pomidory
  • 2 większe kulki mozzarelli (około 200 g)
  • 2-3 łyżki oliwy
  • Przyprawy: sól, listki bazylii
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Caprese na ugrillowanej cukinii

Przygotowanie

  1. Umyte cukinie przekroić wzdłuż. Posypać lekko solą. Ułożyć na grillu na tacce lub w folii aluminiowej. Grilować jakieś 20-30 minut. Miękkie cukinie
    zdjąć z grilla. Ułożyć na nich pokrojone pomidory i mozzarellę. Przyozdobić listkami bazylii. Skropić oliwą i od razu podawać.
    Uwaga! Można z tak przygotowanym daniem wrócić na grill i poczekać aż mozzarella się rozpuści. To już według własnego uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń