Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caprese zawijane w prosciutto, bardzo prosta praktyczna przekąska. Jako kreatywny w swej prostocie caprese rolls, na śniadaniową czy kolacyjną kanapkę, również sprawdzi się świetnie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Pomidora i mozzarellę pokrój na równe 5 plasterków. W pomidorze omiń cienkie końcówki.
Ułóż plasterki szynki prosciutto pojedynczo na desce czy blacie. Na każdym plasterku, nałóż kilka listków świeżej rukoli.
Kolejno na rukoli ułóż po plasterku mozzarelli i pomidora.
Skrop wszystko oliwą z oliwek, dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Dołóż po kilka listków świeżej bazylii i zwiń w rulon.
Serwuj posypane białym sezamem.