Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów surowego mięska. Najlepsze robi mój Tata.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102585
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102585
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Polędwicę "zmrażamy" w zamrażalce przez kilkanaście minut. Po wyjęciu kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki. (Jeśli nie mamy czasu można kupić już pokrojoną polędwicę na carpacio). W kubeczku mieszamy sok z cytryny i ocet ze sporą szczyptą soli i pieprzu, dolewamy oliwę i dodajemy zioła, wszystko mieszamy dokładnie. Parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach. Sosem smarujemy dwa talerze, rozkładamy polędwicę, rzesztki sosu wylewamy na wierzch mięska. Pod mięsko wkładamy umyte liście sałaty (dla dekoracji i późniejszego schrupania), na wierzch zaś po dwie łyżki oliwek i grzybków na talerz, oraz po połowie startego sera. Dekorujemy świeżą bazylią i świeżo zmielonym pieprzem oraz ćwiartkami cytryny. Jemy wyciskając sok z cytryny na danie, nabierając po trochu każdego ze składników.