Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów surowego mięska. Najlepsze robi mój Tata.
Polędwicę "zmrażamy" w zamrażalce przez kilkanaście minut. Po wyjęciu kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki. (Jeśli nie mamy czasu można kupić już pokrojoną polędwicę na carpacio). W kubeczku mieszamy sok z cytryny i ocet ze sporą szczyptą soli i pieprzu, dolewamy oliwę i dodajemy zioła, wszystko mieszamy dokładnie. Parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach. Sosem smarujemy dwa talerze, rozkładamy polędwicę, rzesztki sosu wylewamy na wierzch mięska. Pod mięsko wkładamy umyte liście sałaty (dla dekoracji i późniejszego schrupania), na wierzch zaś po dwie łyżki oliwek i grzybków na talerz, oraz po połowie startego sera. Dekorujemy świeżą bazylią i świeżo zmielonym pieprzem oraz ćwiartkami cytryny. Jemy wyciskając sok z cytryny na danie, nabierając po trochu każdego ze składników.
Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezent...
Odsłon: 4885
Carpaccio z buraka to jedno z moich ulubionych dań. Najważniejsze w tej potra...
Odsłon: 17862
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10315
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7676
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 799
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10315
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7676
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 799
Składniki
Polędwicę "zmrażamy" w zamrażalce przez kilkanaście minut. Po wyjęciu kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki. (Jeśli nie mamy czasu można kupić już pokrojoną polędwicę na carpacio). W kubeczku mieszamy sok z cytryny i ocet ze sporą szczyptą soli i pieprzu, dolewamy oliwę i dodajemy zioła, wszystko mieszamy dokładnie. Parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach. Sosem smarujemy dwa talerze, rozkładamy polędwicę, rzesztki sosu wylewamy na wierzch mięska. Pod mięsko wkładamy umyte liście sałaty (dla dekoracji i późniejszego schrupania), na wierzch zaś po dwie łyżki oliwek i grzybków na talerz, oraz po połowie startego sera. Dekorujemy świeżą bazylią i świeżo zmielonym pieprzem oraz ćwiartkami cytryny. Jemy wyciskając sok z cytryny na danie, nabierając po trochu każdego ze składników.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Babeczki z duszonym karczkiem
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Babeczki z duszonym karczkiem
uwielbiam ciasto kruch-drożdżowe, nie wymaga duzo pracy, zawsze się udaje a s...
Odsłon: 8
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 129