Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów surowego mięska. Najlepsze robi mój Tata.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2840
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2840
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3351
Składniki
Polędwicę "zmrażamy" w zamrażalce przez kilkanaście minut. Po wyjęciu kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki. (Jeśli nie mamy czasu można kupić już pokrojoną polędwicę na carpacio). W kubeczku mieszamy sok z cytryny i ocet ze sporą szczyptą soli i pieprzu, dolewamy oliwę i dodajemy zioła, wszystko mieszamy dokładnie. Parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach. Sosem smarujemy dwa talerze, rozkładamy polędwicę, rzesztki sosu wylewamy na wierzch mięska. Pod mięsko wkładamy umyte liście sałaty (dla dekoracji i późniejszego schrupania), na wierzch zaś po dwie łyżki oliwek i grzybków na talerz, oraz po połowie startego sera. Dekorujemy świeżą bazylią i świeżo zmielonym pieprzem oraz ćwiartkami cytryny. Jemy wyciskając sok z cytryny na danie, nabierając po trochu każdego ze składników.