Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe buraki w świetnej marynacie. Składniki mineralne zawarte w burakach rozpuszczają się w wodzie, dlatego lepiej nie gotować buraków, chyba że w zupie. A jeśli ktoś chce w pełni skorzystać z ich bogactwa, powinien jeść i pić je na surowo.Dzięki burakom mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Chorzy na cukrzycę nie powinni jeść dużo buraków, ponieważ jest w ich sporo cukru.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4411
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2660
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38723
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4411
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2660
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38723
Składniki
Marynata. Wszystkie składniki wymieszać. Surowe buraki cieniutko obrać i pokroić w cieniutkie jak listki plasterki. Plastry buraka przełożyć do marynaty, wymieszać, przykryć folią i odstawić na kilka godzin. Najlepiej całą noc. Potem na talerzu rozłożyć plastry buraka, pokruszyć lub pokroić ser kozi i ozdobić natką pietruszki.