Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe buraki w świetnej marynacie. Składniki mineralne zawarte w burakach rozpuszczają się w wodzie, dlatego lepiej nie gotować buraków, chyba że w zupie. A jeśli ktoś chce w pełni skorzystać z ich bogactwa, powinien jeść i pić je na surowo.Dzięki burakom mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Chorzy na cukrzycę nie powinni jeść dużo buraków, ponieważ jest w ich sporo cukru.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 947
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 947
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 91
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Marynata. Wszystkie składniki wymieszać. Surowe buraki cieniutko obrać i pokroić w cieniutkie jak listki plasterki. Plastry buraka przełożyć do marynaty, wymieszać, przykryć folią i odstawić na kilka godzin. Najlepiej całą noc. Potem na talerzu rozłożyć plastry buraka, pokruszyć lub pokroić ser kozi i ozdobić natką pietruszki.