Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe buraki w świetnej marynacie. Składniki mineralne zawarte w burakach rozpuszczają się w wodzie, dlatego lepiej nie gotować buraków, chyba że w zupie. A jeśli ktoś chce w pełni skorzystać z ich bogactwa, powinien jeść i pić je na surowo.Dzięki burakom mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Chorzy na cukrzycę nie powinni jeść dużo buraków, ponieważ jest w ich sporo cukru.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 171
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5164
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 171
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5164
Składniki
Marynata. Wszystkie składniki wymieszać. Surowe buraki cieniutko obrać i pokroić w cieniutkie jak listki plasterki. Plastry buraka przełożyć do marynaty, wymieszać, przykryć folią i odstawić na kilka godzin. Najlepiej całą noc. Potem na talerzu rozłożyć plastry buraka, pokruszyć lub pokroić ser kozi i ozdobić natką pietruszki.