Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozory z sosem chrzanowym to klasyka, spróbowałam mniej tradycyjnej wersji, były wyborne!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1601
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1601
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Składniki
Ugotowałam ozory z warzywami w niewielkiej ilości wody. Dodałam cebulę, marchew, seler i por kawałek. Jeszcze ziele angielskie, liść laurowy i chili. Całość gotowałam 1,5 godziny. Potem lekko wystudzone ozory obrałam. Bulion można wykorzystać na bazę do zupy warzywnej. Ozory schłodziłam. Pokroiłam je w plastry. Zrobiłam sos, do oliwy- trzy części dodałam sok z cytryny- 1 cześć. Jeszcze sól, pieprz, czosnek i łyżeczka musztardy. Sos wymieszałam na emulsję. Polałam plastry ozorów i ułozyłam dodatki.
Smacznego :)