Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozory z sosem chrzanowym to klasyka, spróbowałam mniej tradycyjnej wersji, były wyborne!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ugotowałam ozory z warzywami w niewielkiej ilości wody. Dodałam cebulę, marchew, seler i por kawałek. Jeszcze ziele angielskie, liść laurowy i chili. Całość gotowałam 1,5 godziny. Potem lekko wystudzone ozory obrałam. Bulion można wykorzystać na bazę do zupy warzywnej. Ozory schłodziłam. Pokroiłam je w plastry. Zrobiłam sos, do oliwy- trzy części dodałam sok z cytryny- 1 cześć. Jeszcze sól, pieprz, czosnek i łyżeczka musztardy. Sos wymieszałam na emulsję. Polałam plastry ozorów i ułozyłam dodatki.
Smacznego :)