Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Carpacio z wedzonego lososia, moje ulubione smaki :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6060
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1846
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6060
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1846
 
         
         
                Składniki
Kolejna ulubiona przeze mnie wersja carpacio tym razem z wędzonym łososiem :) Na suchej patelni podsmażam pokrojoną bagietkę i nacieram ja naciętym czosnkiem. Następnie robię masło ziołowe, każdy może zrobić takie jakie najbardziej mu smakuje, u mnie było z czosnkiem, pieprzem, koperkiem i szczypiorem i solą.
Najlepsze carpacio jest z łososia kupionego w kawałku, ale nie zawsze można dostać, wtedy używam gotowego. Plastry ryby układam na talerzu, całość smaruje cienka warstwą pesto, po środku kładę cienko pokrojoną pieczarkę. Parę kaparów, kilka kropli oliwy, czarny pieprz mielony i parmezan. Gotowe! Bezpośrednio przed zjedzeniem, każdą porcję skraplam sokiem z cytryny i przekąszam pieczywem z masłem ziołowym. Można też robić kanapeczki. Smacznego!