Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne lubelskie cebularze, drożdżowe i chrupiące bułeczki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Składniki
Pokrojoną w grubą kostkę cebulę wrzucić na wrzątek i pogotować przez 1 - 2 minuty, odcedzić, wymieszać z przyprawami. Lekko poddusić. Wystudzić. Drożdże wymieszać z cukrem i letnim mlekiem. Do przesianej mąki dodać rozczyn, żółtka, olej i sól. Dokładnie wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkować na grubość ok 1- 1,5 cm , i wykrawać 9 cm. kółka . Powinno wyjść 8 bułeczek. Kółeczka przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia . Po środku, spodem szklanki zrobić wgłębienie , posmarować rozmąconym białkiem z solą i napełnić nadzieniem. Potem posypać czarnuszką. Bułeczki piec ok. 15-20 minut w 180 C.