Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą na jasnożółtą masę. Mleko wymieszać z mąką, dodać rodzynki, połączyć z żółtkami. Na końcu dodać ubite białka, całość wymieszać. Omlet usmażyć na maśle, oprószyć cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bajo47 01 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Rzeczywiście coś nie tak, może 50 g rodzynek, i aż tyle mleka! A może to mają być naleśniki?0 Kto głosował? | Odpowiedz

lewman 16 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Prosze o sprawdzenie jednostek i proporcji produktów - bo robiłem według przepisu i jakas słodka rozwalająca się "kicha" z tego przepisu wychodzi. Gdybym był cesarzem po otrzymaniu na stół takiego omleta kucharz byłby ścięty przez kata..... To co na zdjęciu na pewno nie było zrobione według tych składników. prosze o kontrole i poprawy lub komentarz. 0,3kg cukru + cukier waniliowy, 0,5kg rodzynek i tylko jedna szklanka mąki i 4 jajka - wychodzi to okrutnie słodkie (każecie to jeszce posypac cukrem pudrem o zgrozo) i nie trzyma się całości tylko juz podczas smażenia rozpada się na części.0 Kto głosował? | Odpowiedz