Do góry

Przekąski Przepis na:

Ceviche z wołowiny

Ceviche z wołowiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 549 Ocena: 11056

Dodano:

Odsłon: 1121

Sposób peruwiański, składniki włoskie, to sposób na "ugotowanie" mięsa na zimno.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chciałam kupić mięso na tatara a trafiły mi się cienkie plastry wołowiny.

  2. Pokroiłam wołowinę w drobną kosteczkę, także ostrą paprykę, a dymkę posiekałam ze szczypiorem. Dodałam kapary. Całość skropiłam obficie sokiem z cytryny i dodałam łyżkę pesto do smaku. I jeszcze skropiłam oliwą.

    Białko mięsa zetnie się pod wpływem soku z cytryny, a mięso pozostanie miękkie i bezkrwiste.

    Całość wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.

  3. Świetnie smakuje z grzankami i sałatką z oliwkami.

    Smacznego :)

  4. :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń