Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób peruwiański, składniki włoskie, to sposób na "ugotowanie" mięsa na zimno.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1636
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1636
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1535
Składniki
Chciałam kupić mięso na tatara a trafiły mi się cienkie plastry wołowiny.
Pokroiłam wołowinę w drobną kosteczkę, także ostrą paprykę, a dymkę posiekałam ze szczypiorem. Dodałam kapary. Całość skropiłam obficie sokiem z cytryny i dodałam łyżkę pesto do smaku. I jeszcze skropiłam oliwą. Białko mięsa zetnie się pod wpływem soku z cytryny, a mięso pozostanie miękkie i bezkrwiste. Całość wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
Świetnie smakuje z grzankami i sałatką z oliwkami. Smacznego :)
:D