Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób peruwiański, składniki włoskie, to sposób na "ugotowanie" mięsa na zimno.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 543
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 543
Składniki
Chciałam kupić mięso na tatara a trafiły mi się cienkie plastry wołowiny.
Pokroiłam wołowinę w drobną kosteczkę, także ostrą paprykę, a dymkę posiekałam ze szczypiorem. Dodałam kapary. Całość skropiłam obficie sokiem z cytryny i dodałam łyżkę pesto do smaku. I jeszcze skropiłam oliwą. Białko mięsa zetnie się pod wpływem soku z cytryny, a mięso pozostanie miękkie i bezkrwiste. Całość wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
Świetnie smakuje z grzankami i sałatką z oliwkami. Smacznego :)
:D