Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób peruwiański, składniki włoskie, to sposób na "ugotowanie" mięsa na zimno.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5345
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5345
Składniki
Chciałam kupić mięso na tatara a trafiły mi się cienkie plastry wołowiny.
Pokroiłam wołowinę w drobną kosteczkę, także ostrą paprykę, a dymkę posiekałam ze szczypiorem. Dodałam kapary. Całość skropiłam obficie sokiem z cytryny i dodałam łyżkę pesto do smaku. I jeszcze skropiłam oliwą. Białko mięsa zetnie się pod wpływem soku z cytryny, a mięso pozostanie miękkie i bezkrwiste. Całość wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
Świetnie smakuje z grzankami i sałatką z oliwkami. Smacznego :)
:D