Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób peruwiański, składniki włoskie, to sposób na "ugotowanie" mięsa na zimno.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 145
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 145
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Chciałam kupić mięso na tatara a trafiły mi się cienkie plastry wołowiny.
Pokroiłam wołowinę w drobną kosteczkę, także ostrą paprykę, a dymkę posiekałam ze szczypiorem. Dodałam kapary. Całość skropiłam obficie sokiem z cytryny i dodałam łyżkę pesto do smaku. I jeszcze skropiłam oliwą. Białko mięsa zetnie się pod wpływem soku z cytryny, a mięso pozostanie miękkie i bezkrwiste. Całość wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
Świetnie smakuje z grzankami i sałatką z oliwkami. Smacznego :)
:D