Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób peruwiański, składniki włoskie, to sposób na "ugotowanie" mięsa na zimno.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5281
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5281
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Składniki
Chciałam kupić mięso na tatara a trafiły mi się cienkie plastry wołowiny.
Pokroiłam wołowinę w drobną kosteczkę, także ostrą paprykę, a dymkę posiekałam ze szczypiorem. Dodałam kapary. Całość skropiłam obficie sokiem z cytryny i dodałam łyżkę pesto do smaku. I jeszcze skropiłam oliwą. Białko mięsa zetnie się pod wpływem soku z cytryny, a mięso pozostanie miękkie i bezkrwiste. Całość wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.
Świetnie smakuje z grzankami i sałatką z oliwkami. Smacznego :)
:D