Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe karbowane, grubo krojone chipsy ziemniaczane posypane solą himalajską i płatkami chipotle.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1285
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 469
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3453
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1057
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1285
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 469
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3453
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1057
Składniki
Ziemniaki obieramy. Kroimy za pomocą specjalnego noża na faliste plasterki. Ziemniaki płuczemy 3-4 razy, do momentu uzyskania czystej wody. Ziemniaki zalewamy zimną wodą i dodajemy 2 łyżeczki cukru, odstawiamy na 10-15 minut. Ziemniaki odcedzamy przekładamy na papierowe ręczniki by dokładnie odciekły. Ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym 2-3 minuty w zależności od grubości plasterków. Ziemniaku po usmażeniu przekładamy na papierowe ręczniki by odciekły. Jeszcze ciepłe posypujemy solą i płatkami chipotle. Najlepiej smakują w towarzystwie sosu jogurtowo-majonezowego.