Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy o smaku chipotle

Chipsy o smaku chipotle

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1525

Dodano:

Odsłon: 697

Domowe karbowane, grubo krojone chipsy ziemniaczane posypane solą himalajską i płatkami chipotle.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy. Kroimy za pomocą specjalnego noża na faliste plasterki. Ziemniaki płuczemy 3-4 razy, do momentu uzyskania czystej wody. Ziemniaki zalewamy zimną wodą i dodajemy 2 łyżeczki cukru, odstawiamy na 10-15 minut. Ziemniaki odcedzamy przekładamy na papierowe ręczniki by dokładnie odciekły. Ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym 2-3 minuty w zależności od grubości plasterków. Ziemniaku po usmażeniu przekładamy na papierowe ręczniki by odciekły. Jeszcze ciepłe posypujemy solą i płatkami chipotle. Najlepiej smakują w towarzystwie sosu jogurtowo-majonezowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń