Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące chipsy z bałkażana. Zdrowa przekąska dla każdego.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 918
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12744
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 918
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12744
Składniki
Bakłażana umyć i pokroić w plastry 5 mm grubości. Dobrze posolić i postawić na godzinę na sicie, żeby ściekl gorzki sok.
Mąkę wsypać na talerz, wymieszać z pieprzem. Plastry bakłażana panierować i smażyć na głębokim oleju na zloto. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.