Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące chipsy z bałkażana. Zdrowa przekąska dla każdego.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 602
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4358
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 602
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4358
Składniki
Bakłażana umyć i pokroić w plastry 5 mm grubości. Dobrze posolić i postawić na godzinę na sicie, żeby ściekl gorzki sok.
Mąkę wsypać na talerz, wymieszać z pieprzem. Plastry bakłażana panierować i smażyć na głębokim oleju na zloto. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.