Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 585
Dodano: 10.07.2011
Odsłon: 23007
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
cukinie kroimy na bardzo cienkie plasterki wzdluz, najlepiej zrobic to maszynka do obierania ziemniakow
obtaczamy w mace wymieszanej z sola i pieprzem...smazymy na glebokim goracym tluszczu(oleju)
wszystkie skladniki sosu dobrze wymieszac i polac jeszcze gorace chipsy(mozna dodac czosnek)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Zulla 12 września 2011Zgłoś do usunięcia
cukinia, baklazan bardzo nasiaga tluszczem i NIE POWINNO sie go smazyc na oleju tylko grilowac, badz gotowac na parze. Zamiast smaczne warzywo jesz make nasaczona tluszczem z pakpa w srodku.1 Kto głosował? | Odpowiedz

aga31 28 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
wczoraj robilismy grilla, a dokladniej pstraga i te chipsy,rewelacja! tak ,jak napisalas Camellio: male cukinie,odpowiednia temp. tluszczu, a sam sos palce lizac i nie tylko do chipsow...pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 26 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ja dziękuję, cukinia bardzo nasiąka tłuszczem i danie nie jest dobre.0 Kto głosował? | Odpowiedz

amela 11 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Na pewno dobre, ale milion kalorii.Nie dla mnie.;(0 Kto głosował? | Odpowiedz

kajanawakacjach 10 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Muszę wypróbować.0 Kto głosował? | Odpowiedz