Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i wiosenna przekąska, która wcale nie parzy! ;) Każdy z nas wie, że pokrzywa ( i nie byle jaki chwast) ma właściwości lecznicze i prozdrowotne. Królowa wiosennej kuchni - warto spróbować w takiej wersji. :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9918
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2563
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1692
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 634
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3808
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9918
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2563
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1692
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 634
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3808
Składniki
Pokrzywę dokładnie parzymy w gorącej wodzie. Po tym płuczemy listki w zimnej wodzie razem z łodygą. Osuszamy ręczniczkiem papierowym.
Wbijamy jajko do miseczki, dodajemy mąke. Doprawiamy wybranymi przez siebie ulubionymi przyprawami. Dolewamy stopniowo zimnej wody, tak, aby powstało nam ciasto konsystencji śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy listek pokrzywy zanurzamy w cieście i układamy na patelni, smażąc z obu stron, tak, aby uzyskać rumiany kolor. Smacznego!