Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i wiosenna przekąska, która wcale nie parzy! ;) Każdy z nas wie, że pokrzywa ( i nie byle jaki chwast) ma właściwości lecznicze i prozdrowotne. Królowa wiosennej kuchni - warto spróbować w takiej wersji. :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 622
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1054
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 710
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 622
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1054
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 710
Składniki
Pokrzywę dokładnie parzymy w gorącej wodzie. Po tym płuczemy listki w zimnej wodzie razem z łodygą. Osuszamy ręczniczkiem papierowym.
Wbijamy jajko do miseczki, dodajemy mąke. Doprawiamy wybranymi przez siebie ulubionymi przyprawami. Dolewamy stopniowo zimnej wody, tak, aby powstało nam ciasto konsystencji śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy listek pokrzywy zanurzamy w cieście i układamy na patelni, smażąc z obu stron, tak, aby uzyskać rumiany kolor. Smacznego!