Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i wiosenna przekąska, która wcale nie parzy! ;) Każdy z nas wie, że pokrzywa ( i nie byle jaki chwast) ma właściwości lecznicze i prozdrowotne. Królowa wiosennej kuchni - warto spróbować w takiej wersji. :)
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 128
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 128
Składniki
Pokrzywę dokładnie parzymy w gorącej wodzie. Po tym płuczemy listki w zimnej wodzie razem z łodygą. Osuszamy ręczniczkiem papierowym.
Wbijamy jajko do miseczki, dodajemy mąke. Doprawiamy wybranymi przez siebie ulubionymi przyprawami. Dolewamy stopniowo zimnej wody, tak, aby powstało nam ciasto konsystencji śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy listek pokrzywy zanurzamy w cieście i układamy na patelni, smażąc z obu stron, tak, aby uzyskać rumiany kolor. Smacznego!