Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i wiosenna przekąska, która wcale nie parzy! ;) Każdy z nas wie, że pokrzywa ( i nie byle jaki chwast) ma właściwości lecznicze i prozdrowotne. Królowa wiosennej kuchni - warto spróbować w takiej wersji. :)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2281
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 426
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 846
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17365
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2281
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 426
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 846
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17365
Składniki
Pokrzywę dokładnie parzymy w gorącej wodzie. Po tym płuczemy listki w zimnej wodzie razem z łodygą. Osuszamy ręczniczkiem papierowym.
Wbijamy jajko do miseczki, dodajemy mąke. Doprawiamy wybranymi przez siebie ulubionymi przyprawami. Dolewamy stopniowo zimnej wody, tak, aby powstało nam ciasto konsystencji śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy listek pokrzywy zanurzamy w cieście i układamy na patelni, smażąc z obu stron, tak, aby uzyskać rumiany kolor. Smacznego!