Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie świątecznym mamy sporo pozostałości z potraw przygotowanych tak pieczołowicie, a potem trzeba coś z tym zrobić. Zamiast pracochłonnej pizzy można użyć bagietki, chleba typu pita albo innego pieczywa.
Deska i nóż do krojenia, tarka do jarzyn, blaszka do pieczenia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1479
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14344
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5927
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1479
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14344
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5927
Składniki
Nagrzewany piekarnik. W tym czasie chleb smarujemy sosem pomidorowym
Na sos kładziemy starty na tarce jarzynowej ser
Na ser układamy plasterki kurczaka z grila lub pieczonego
Plasterki kurczaka przykrywamy plasterkami cebuli oraz kawałkami papryki
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 190-200 stopni Celsjusza. Można polać sosem dowolnego smaku.