Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie świątecznym mamy sporo pozostałości z potraw przygotowanych tak pieczołowicie, a potem trzeba coś z tym zrobić. Zamiast pracochłonnej pizzy można użyć bagietki, chleba typu pita albo innego pieczywa.
Deska i nóż do krojenia, tarka do jarzyn, blaszka do pieczenia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Nagrzewany piekarnik. W tym czasie chleb smarujemy sosem pomidorowym
Na sos kładziemy starty na tarce jarzynowej ser
Na ser układamy plasterki kurczaka z grila lub pieczonego
Plasterki kurczaka przykrywamy plasterkami cebuli oraz kawałkami papryki
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 190-200 stopni Celsjusza. Można polać sosem dowolnego smaku.