Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie jest pierwszy chlebek który upiekłam, ale pierwszy który tak naprawdę mi wyszedł... i którym mogę się pochwalić, a przede wszystkim zdrowy.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
Drożdże z cukrem rozpuścić w 1/2 litra ciepłej wody. Wymieszać suche składniki, wlać drożdże i jeszcze 1/2 litra ciepłej wody. Dokładnie wyrobić, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia. Jeszcze raz wyrobić, przełożyć do keksówek, wygładzić mokrą łyżką, posypać słonecznikiem, kminkiem lub czym tam chcecie, odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 170-200C (to zależy od piekarnika) przez 1godź. SMACZNEGO