Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zamienić tradycyjny bochenek chleba w wyśmienitą imprezową przekąskę? Skorzystajcie z tego przepisu! Zrobienie faszerowanego chlebka jest banalnie proste i zajmie wam dosłownie chwilę.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 713
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 517
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 713
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 517
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Składniki
Masło wyciągnij z lodówki, pokrój w kostkę, przełóż do miski i poczekaj aż zmięknie. W tym czasie zabierz się za obieranie czosnku i przeciśnięcie go przez praskę. Następnie posiekaj szczypiorek. Dodaj sól i pieprz i wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj przy użyciu widelca.
Chleb ponacinaj w ukośną kratkę w taki sposób, aby nie przeciąć jego spodu. Pomiędzy nacięcia chleba włóż po odrobienie masła czosnkowego. Na koniec pokrój żółty ser w cienkie paski i powkładaj je równomiernie w nacięcia pieczywa.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Cheb zapiekaj przez około 20 minut, do momentu, kiedy masło i ser się rozpuszczą, a całość zarumieni na złoty kolor.