Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę drobno posiekać.
Zieloną część pora pokroić w dość drobne cząstki.
Wszystko lekko poddusić na oliwie, dodać sól i pieprz cytrynowy..
Przestudzić.
Ciasto.
Mąkę przesiać , drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru i gdy się rozpuszczą zmieszać z połową ciepłego mleka. W mące zrobić wgłębienie i wlać płynne drożdże.
Zostawić przykryty rozczyn do wyrośnięcia. Gdy zwiększy objętość dodać mleko, sól , czosnek niedźwiedzi i lekko zagnieść.
Potem dodać przestudzone warzywa i dokładnie wyrobić.
Ciasto powinno być lekkie. Odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki 35 X 11 cm. Dobrze jak ciasto jeszcze trochę odpocznie.
Blaszkę wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika( 180 C ) na ok.30-40 min.
W trakcie pieczenia po wyrośnięciu ciasta temperaturę można zmniejszyć nawet do 160 C, żeby chlebek doszedł w środku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KORAL 06 września 2017Zgłoś do usunięcia
Gocha 55, do kogo piszesz ? Bo na pewno nie do mnie. Pozdrawiam :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 06 września 2017Zgłoś do usunięcia
Do plagiatorka - należy wypróbować, a może i coś zmienić np. mąkę?0 Kto głosował? | Odpowiedz