Do góry

Przekąski Przepis na:

chlebki z zsiadłego mleka z białym serem,koperkiem

chlebki z zsiadłego mleka z białym serem,koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 8249

Dodano:

Odsłon: 15082

pyszne chlebki,robi się je ekspresowo ,są pulchniutkie ,nadziewane p pysznym farszem serowym-polecam

Składniki

  • CIASTO 400ml zsiadłego mleka lub maślanki łyżeczka soli (płaska)
  • łyżeczka sody mąka pszenna tortowa (ile zabierze ciasto)
  • FARSZ 250g sera białego 1 jajko sól pieprz do smaku posiekany koperek DODATKOWO olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
chlebki z zsiadłego mleka z białym serem,koperkiem

Przygotowanie

  1. Do mleka dodajemy sodę-mieszamy dokładnie.


    Dodajemy sól i mąkę-zagniatamy elastyczne ciasto.


    Ciasto dzielimy na kilkanaście małych kawałków.



    FARSZ

    składniki mieszamy z sobą :)



    Kawałek ciasta wałkujemy i na jego środek dajemy trochę farszu,brzegi składamy do środka,przyciskamy i rozpłaszczamy lekko placuszek


    Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor


    *smażymy na średnim ogniu by chlebki się nie spaliły a w środku były surowe. W smażeniu pięknie rosną


    I gotowe ;) Polecam pyszna i bardzo sycąca przekąska :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń