Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla sympatyków placków ziemniaczanych lekko pikantnych. Usmażyłam dziś placki z mieloną ostrą, wędzoną papryką. W smaku są super, polecam zrobić.
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 191
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 992
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 191
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 992
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na największych oczkach, jak jest dużo wody to ją lekko odciskamy.
Dodajemy jajko, sól, majeranek, majonez, pieprz, mąki i paprykę wędzoną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki osączamy z tłuszczu na ręczniczkach papierowych. Konsumujemy jak kto lubi, z kwaśną, gęstą śmietaną lub po prostu bez niej.
Smacznego!!!