Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla sympatyków placków ziemniaczanych lekko pikantnych. Usmażyłam dziś placki z mieloną ostrą, wędzoną papryką. W smaku są super, polecam zrobić.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5821
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14321
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 312
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5821
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14321
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 312
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na największych oczkach, jak jest dużo wody to ją lekko odciskamy.
Dodajemy jajko, sól, majeranek, majonez, pieprz, mąki i paprykę wędzoną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki osączamy z tłuszczu na ręczniczkach papierowych. Konsumujemy jak kto lubi, z kwaśną, gęstą śmietaną lub po prostu bez niej.
Smacznego!!!