Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i mega proste chrupki.
Blender, garnek, piekarnik, łopatka i silikonowa łopatka
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Kasze ugotuj w osolonej wodzie. Następnie wsyp do miski Bleduj na jednolitą i gładką masę. Dopraw solą pieprzem i papryką . Następnie wyłóż na papier do pieczenia na blaszce. Rozprowadź równomiernie - tutaj potrzeba trochę cierpliwości :). Pomaga zimną woda i silikonowa łopatka. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem. Piecz do momentu kiedy będą całkowicie wysuszone -wtedy będą najbardziej chrupiące. U mnie to było napewno minimum godzina. Wyciągnij i sprawdź jeśli nie są całkowicie wysuszone można dalej na spokojnie piec. Najlepiej smakuje z sosem serowym. Smacznego