Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche wytrawne ciasteczka z cebulą, makiem, tymiankiem i rozmarynem. To świetna przegryzka do piwa i imprezowa przekąska.
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 263
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1605
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 593
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 263
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1605
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 593
Składniki
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Zioła obieramy z gałązek, liście tymianku mogą zostać w całości, liście rozmarynu siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie zagniatamy. Ciasto będzie się trochę sypkie, ale nie przejmujcie się, po upieczeniu będzie dobre. Z ciasta urywamy po kawałeczku, formujemy ciasteczka o średnicy ok 5 cm i grubości ok 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ta porcja ciasta zmieściła mi się na 1 blasze - ciasta można układać gęsto bo nie rosną. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut + 10 minut z termoobiegiem. Ciasteczka zostawiamy do wystudzenia - najlepsze są po kilku godzinach.