Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche wytrawne ciasteczka z cebulą, makiem, tymiankiem i rozmarynem. To świetna przegryzka do piwa i imprezowa przekąska.
Polecam, pychota.
Odsłon: 712
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4954
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 884
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 294
Polecam, pychota.
Odsłon: 712
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4954
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 884
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 294
Składniki
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Zioła obieramy z gałązek, liście tymianku mogą zostać w całości, liście rozmarynu siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie zagniatamy. Ciasto będzie się trochę sypkie, ale nie przejmujcie się, po upieczeniu będzie dobre. Z ciasta urywamy po kawałeczku, formujemy ciasteczka o średnicy ok 5 cm i grubości ok 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ta porcja ciasta zmieściła mi się na 1 blasze - ciasta można układać gęsto bo nie rosną. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut + 10 minut z termoobiegiem. Ciasteczka zostawiamy do wystudzenia - najlepsze są po kilku godzinach.