Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasteczka z galaretką.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5782
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9595
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 277
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5782
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9595
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 277
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy cukier będzie już dobrze rozpuszczony dodać jajko.
Gdy jajko będzie już dobrze utarte z masłem, małymi porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczeni. Cały czas ucierając mikserem (zmniejszyć moc miksera).
Ciasto wyłożyć na stolnicę i zagnieść rękami. Gotowe owinąć w folię i schłodzić ok godziny.
Schłodzone ciasto wałkować na 2-3 mm i wycinać ciasteczka dowolną foremką. Na jedno ciastko potrzebujemy jedno pełne ciastko oraz z okienkiem (okienko można wyciąć dowolnego kształtu).
Gotowe ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 10 minut.
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody i odstawić do stężenia (galaretka przed wlaniem do ciasteczek musi być mocno tężejąca, inaczej będzie się rozlewać).
Ciasteczko z okienkiem smarujemy od spodu stopioną białą czekoladą i dociskamy do pełnego ciasteczka.
Do powstałego okienka wlewamy mocno tężejącą galaretkę.