Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe ciasteczka z galaretką.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 701
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 58
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 701
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 58
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy cukier będzie już dobrze rozpuszczony dodać jajko.
Gdy jajko będzie już dobrze utarte z masłem, małymi porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczeni. Cały czas ucierając mikserem (zmniejszyć moc miksera).
Ciasto wyłożyć na stolnicę i zagnieść rękami. Gotowe owinąć w folię i schłodzić ok godziny.
Schłodzone ciasto wałkować na 2-3 mm i wycinać ciasteczka dowolną foremką. Na jedno ciastko potrzebujemy jedno pełne ciastko oraz z okienkiem (okienko można wyciąć dowolnego kształtu).
Gotowe ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 10 minut.
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody i odstawić do stężenia (galaretka przed wlaniem do ciasteczek musi być mocno tężejąca, inaczej będzie się rozlewać).
Ciasteczko z okienkiem smarujemy od spodu stopioną białą czekoladą i dociskamy do pełnego ciasteczka.
Do powstałego okienka wlewamy mocno tężejącą galaretkę.