Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z powidłami, dla tych, którym radość sprawia ich wycinanie. Szczególnie dobre na drugi dzień, kiedy ciasto trochę zmięknie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 249
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16310
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 249
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16310
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 94
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Składniki
Miękkie masło oraz margarynę wymieszać razem. Wbić jajko, dodać biały cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć w folię i wstawić do lodówki na około godzinę (ja wstawiłam do zamrażalnika na 30min).
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3mm i wycinać foremką odpowiedni kształt.
Piec w temp. 180st C przez 10 min, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Kiedy ciasteczka wystygną, połowę z nich posmarować powidłami śliwkowymi i przykryć resztą. Posypać cukrem pudrem.