Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z powidłami, dla tych, którym radość sprawia ich wycinanie. Szczególnie dobre na drugi dzień, kiedy ciasto trochę zmięknie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4615
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 883
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8346
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13163
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 475
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4615
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 883
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8346
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13163
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 475
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Składniki
Miękkie masło oraz margarynę wymieszać razem. Wbić jajko, dodać biały cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć w folię i wstawić do lodówki na około godzinę (ja wstawiłam do zamrażalnika na 30min).
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3mm i wycinać foremką odpowiedni kształt.
Piec w temp. 180st C przez 10 min, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Kiedy ciasteczka wystygną, połowę z nich posmarować powidłami śliwkowymi i przykryć resztą. Posypać cukrem pudrem.