Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z powidłami, dla tych, którym radość sprawia ich wycinanie. Szczególnie dobre na drugi dzień, kiedy ciasto trochę zmięknie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13060
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3585
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4431
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13060
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2433
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3585
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4431
Składniki
Miękkie masło oraz margarynę wymieszać razem. Wbić jajko, dodać biały cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć w folię i wstawić do lodówki na około godzinę (ja wstawiłam do zamrażalnika na 30min).
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3mm i wycinać foremką odpowiedni kształt.
Piec w temp. 180st C przez 10 min, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Kiedy ciasteczka wystygną, połowę z nich posmarować powidłami śliwkowymi i przykryć resztą. Posypać cukrem pudrem.