Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33486
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 93
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 231
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33486
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 93
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 231
Składniki
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do niego pokrojoną na kawałki margarynę, wsypujemy mąkę, sól oraz pieprz cayenne. Do całości wbijamy jajko i zagniatamy ją na jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego różne kształty za pomocą foremek lub kroimy na kwadraty. Ciastka rozkładamy na blaszce wyścieloną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 12 minut.