Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini kieszonki z ciasta francuskiego nadziewane mięsem mielonym, pieczarkami i papryką. Doskonała propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Sprawdzą się również z roli imprezowej przekąski. Świetnie smakują podawane zarówno na ciepło od razu po przyrządzeniu, jak i na zimno.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Przekąski pieczemy przez około 25 - 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, cebulę smażymy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię i smażymy do momentu odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki ściągamy z patelni i przekładamy do miseczki.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, łyżeczkę oleju rozgrzewamy na patelni. Paprykę podsmażamy i przekładamy do pieczarek.
Następnie na patelni podsmażamy mięso mielone, pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażone warzywa oraz koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Gotowy farsz odstawiamy na bok na około 15 minut do przestudzenia.
Rozwijamy arkusze ciasta francuskiego, płaty ciasta kroimy na równe kwadraty o bokach około 6-7 cm. Farsz układamy na środku kwadratów. Boki sklejamy ze sobą. Kieszonki przekładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.