Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini kieszonki z ciasta francuskiego nadziewane mięsem mielonym, pieczarkami i papryką. Doskonała propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Sprawdzą się również z roli imprezowej przekąski. Świetnie smakują podawane zarówno na ciepło od razu po przyrządzeniu, jak i na zimno.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5650
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 91
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 545
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5650
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 91
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 545
Składniki
Przekąski pieczemy przez około 25 - 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, cebulę smażymy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię i smażymy do momentu odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki ściągamy z patelni i przekładamy do miseczki.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, łyżeczkę oleju rozgrzewamy na patelni. Paprykę podsmażamy i przekładamy do pieczarek.
Następnie na patelni podsmażamy mięso mielone, pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażone warzywa oraz koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Gotowy farsz odstawiamy na bok na około 15 minut do przestudzenia.
Rozwijamy arkusze ciasta francuskiego, płaty ciasta kroimy na równe kwadraty o bokach około 6-7 cm. Farsz układamy na środku kwadratów. Boki sklejamy ze sobą. Kieszonki przekładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.