Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło z ciasta francuskiego, serów żółtych i mozzarelli. Sery żółte to u mnie edamski. cheddar i bydgoski ale tak naprawdę mogą to być resztki, które znajdziemy w lodówce:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421101
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1954
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421101
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1954
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, kroimy na 2 płaty i układamy na dwóch blaszkach. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i suszoną bazylią i smarujemy ciasto francuskie. Posypujemy startym serem żółtym i na wierzchu układamy pokrojony w plastry ser mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 15 min. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek np. do zupy cebulowej lub czystej pomidorówki.