Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło z ciasta francuskiego, serów żółtych i mozzarelli. Sery żółte to u mnie edamski. cheddar i bydgoski ale tak naprawdę mogą to być resztki, które znajdziemy w lodówce:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24843
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24843
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, kroimy na 2 płaty i układamy na dwóch blaszkach. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i suszoną bazylią i smarujemy ciasto francuskie. Posypujemy startym serem żółtym i na wierzchu układamy pokrojony w plastry ser mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 15 min. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek np. do zupy cebulowej lub czystej pomidorówki.