Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z serami

Ciasto francuskie z serami

Autor:

Przepisów i artykułów: 678 Ocena: 6019

Dodano:

Odsłon: 3976

Szybka przekąska na ciepło z ciasta francuskiego, serów żółtych i mozzarelli. Sery żółte to u mnie edamski. cheddar i bydgoski ale tak naprawdę mogą to być resztki, które znajdziemy w lodówce:)

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op
  • sery żółte starte 1 szklanka
  • mozzarella 1 op. /ok 130 g/
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka kopiasta
  • keczup łagodny 1 łyżka kopiasta
  • olej 1 łyżeczka
  • bazylia suszona do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto francuskie z serami

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, kroimy na 2 płaty i układamy na dwóch blaszkach.
    Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i suszoną bazylią i smarujemy ciasto francuskie. Posypujemy startym serem żółtym i na wierzchu układamy pokrojony w plastry ser mozzarella.

  2. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 15 min.
    Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek np. do zupy cebulowej lub czystej pomidorówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń