Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło z ciasta francuskiego, serów żółtych i mozzarelli. Sery żółte to u mnie edamski. cheddar i bydgoski ale tak naprawdę mogą to być resztki, które znajdziemy w lodówce:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 337
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32458
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9104
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 337
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32458
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9104
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, kroimy na 2 płaty i układamy na dwóch blaszkach. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i suszoną bazylią i smarujemy ciasto francuskie. Posypujemy startym serem żółtym i na wierzchu układamy pokrojony w plastry ser mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 15 min. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek np. do zupy cebulowej lub czystej pomidorówki.