Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło z ciasta francuskiego, serów żółtych i mozzarelli. Sery żółte to u mnie edamski. cheddar i bydgoski ale tak naprawdę mogą to być resztki, które znajdziemy w lodówce:)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 220
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4801
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44803
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 427
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 220
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4801
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44803
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 427
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, kroimy na 2 płaty i układamy na dwóch blaszkach. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i suszoną bazylią i smarujemy ciasto francuskie. Posypujemy startym serem żółtym i na wierzchu układamy pokrojony w plastry ser mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 15 min. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek np. do zupy cebulowej lub czystej pomidorówki.