Do góry

Przekąski Przepis na:

Coxinha - brazylijskie kotleciki z kurczaka

Coxinha -  brazylijskie kotleciki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 47996

Dodano:

Odsłon: 13192

O : )

Składniki

  • 3 piersi kurczaka
  • 1/2 posiekanej cebuli
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 2 kostki bulionu wołowego
  • sól , pieprz
  • 3 szklanki mąki
  • 25 dag kremowego twarożku
  • 2 jajka
  • tarta bułka
  • tłuszcz do głebokiego smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety ugotowałem razem z cebula , czosnkiem , kostka bulionową , solą , pieprzem i masłem w 4 szklankach wody. Gotowałem do miękkości kurczaka. Po wyjęciu z pierś drobno pokroiłem , dodałem szczypiorek. Odmierzyłem i zagotowałem 3 szklanki bulionu , w którym gotował się kurczak. Wsypałem mąkę , stopniowo dosypując ja , energicznie mieszałem , gotowałem do zgęstnienia , aż powstało ciasto . Po wyjęciu z garnka , gdy wystygło dodałem dwa żółtka i zagniatałem , aż nie było grudek. Następnie rozwałkowałem ciasto do grubości ½ cm i powycinałem kółka , u mnie szklanką . Na każdym ułożyłem trochę sera i porcję farszu z kurczaka. Brzegi skleiłem mocno ponad farszem , formować trzeba tak aby przypominały udka kurczaka ( mnie nie za bardzo się to dzisiaj udało) , ale cóż tak bywa. Panierowałem w roztrzepanym białku , a potem w tartej bułce. Smażyłem w głębokim tłuszczu , co jakiś czas odwracałem , aby równomiernie się zrumieniły

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tsmf00 29 listopada 2015 Jest coś takiego jak https://www.printfriendly.com/. Tam się ładnie drukuje i jest opcja usunięcia obrazków; co powoduje, że nie trzeba przechodzic drogi przez męke, jak u Ciebie;)
A poza tym jest OK:)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 marca 2014 Pogryzę chociaż słonecznika bo przecież na wyżerę za póżno a kusisz takim jedzonkiem Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń