Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak proste przepisy to prawdziwy skarb. Pieczone pierożki z warzywami rewelacyjnie sprawdzą się zarówno w roli imprezowej przekąski, jak i niezwykle smakowitego obiadu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13099
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13099
Składniki
Przygotuj ciasto. Do miski dodaj wodę, cukier, drożdże i ok. 20 dag mąki. Wymieszaj dokładnie i odstaw na bok, by wyrosło. Dodaj mleko, sól, pozostałą mąkę, masło i 2 jajka. Wyrób na bardzo gładkie ciasto. Przykryj szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Zrób farsz: cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju. Dodaj rozdrobniony czosnek, mięso i wszystko mieszaj. Dorzuć pokrojone w plasterki pieczarki i znowu smaż. Teraz czas na koncentrat i musztardę. Dopraw przyprawami. Mieszaj i odstaw do wystudzenia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj. Wykrawaj koła na środek którego nakładaj po łyżeczce nadzienia. Pierogi zlepiaj i przyciskaj brzegi widelcem. Posmaruj jajkiem. Ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Pierożki doskonale pasują do czerwonego barszczyku.