Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z najszybszych i najprostszych w wykonaniu przepisów na wegetariańskie danie z grilla, które zasmakuje także mięsożercom. Świetnie komponować będzie się jako dodatek do grillowanej karkówki, piersi z kurczaka, czy innych dań z rusztu. Koniecznie zaserwuj cukinię na grilla z dodatkiem jogurtowo-ziołowego sosu.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1208
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1208
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Cukinie umyj, osusz i pozbądź się z niej końcówek. Następnie pokrój ją w ok. centymetrowe plastry.
W miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, czosnek, paprykę słodką, sól i pieprz, wszystko wymieszaj. Powstałą marynatą dokładnie posmaruj cukiniowe talarki. Grilluj po około 10 minut z każdej strony. Przed końcem możesz sprawdzić za pomocą widelca, czy cukinie są już miękkie, w razie potrzeby potrzymaj je na grillu odrobinę dłużej.
Koperek i szczypiorek drobno posiekaj, dodaj do jogurtu greckiego, wciśnij sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Sos podawaj do ugrillowanej cukinii.