Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kąski z cukinii, idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do potraw. Takie frytki z cukinii idealnie smakują maczane w jogurcie lub sosie czosnkowym.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19122
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 426
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8980
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19122
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 426
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8980
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć. Każdą sztukę pokroić w plastry nie grubsze niż 2cm, przeciąć na półksiężyce, wydrążyć środki.
Sól, pieprz oraz mielony czosnek umieść w głębokiej misce. Dodawać po kilka pasków cukinii i potrząsając miską, obtaczać je dokładnie w mące. Przełożyć na talerz.
W głębokim talerzu rozbić jajka, roztrzepać je widelcem dodając mleko.
Bułkę oraz starty ser dokładnie wymieszać na osobnym talerzu.
Obtoczoną w przyprawach cukinię, zanurzać dokładnie w mieszance jajecznej, a następnie w panierce z bułki i sera. Smażyć na oleju po kilka minut z obu stron, aż panierka się zrumieni, a cukinia zmięknie.