Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w cieście to jeszcze jeden świetny pomysł na wykorzystanie tego wspaniałego warzywa. To danie to świetna przekąska do piwa. Podana z waszym ulubionym sosem smakować będzie jeszcze lepiej. Polecam ten przepis bardzo, jest łatwy w wykonaniu a danie naprawdę smaczne.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666375
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 157
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 723
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5832
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1005
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666375
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 157
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 723
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5832
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1005
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
CUKINIĘ UMYĆ, OSUSZYĆ, ODKROIĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W PLASTERKI. PLASTRY O GRUBOŚCI MNIEJ – WIĘCEJ 0.5 CM. POKROJONA CUKINIE ZASYPAĆ ODROBINA SOLI, TAK ABY POKRYŁA ONA PLASTRY PO OBU STRONACH. NASTĘPNIE KAŻDY PLASTER UŁOŻYĆ NA BLACIE NA RĘCZNIKU PAPIEROWYM I ZOSTAWIĆ NA 30 MINUT. W TYM CZASIE SÓL WYCIĄGNIE Z CUKINII SOKI, DZIĘKI CZEMU BĘDZIE ONA BARDZIEJ CHRUPIĄCĄ.
W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ CIASTO: DO MISKI PRZESIAĆ MAKE, DODAĆ 1/2 ŁYŻECZKI SOLI I BIAŁKA I 5 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK. DOPRAWIĆ PIEPRZEM. SKŁADNIKI WYMIESZAĆ. NA KONIEC, DO CIASTA DOLAĆ WODY, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. WODY DOLAĆ TYLE ABY UZYSKAĆ GĘSTĄ, ALE LEJĄCĄ KONSYSTENCJE CIASTA. PO TRZYDZIESTU MINUTACH PLASTRY CUKINII OSUSZYĆ PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM, Z SOKU JAKI ZEBRAŁ SIĘ NA POWIERZCHNI PLASTRÓW. TAK PRZYGOTOWANE PLASTERKI OBTOCZYĆ Z KAŻDEJ STRONY CIASTEM.
TAK PRZYGOTOWANA CUKINIE WRZUCAĆ NA GORĄCY OLEJ. I SMAŻYĆ PO OBU STRONACH NA ZLOTY KOLOR. OKOŁO 2 MINUTY. OSMAŻONĄ CUKINIE WYŁOŻYĆ NA TALERZ WYŁOŻONY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM. PODAWAĆ Z ULUBIONYM SOSEM, ŚWIETNIE SMAKUJĄ Z SOSEM TZATZIKI. SMACZNEGO!