Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana cukinia smakuje wybornie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14533
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8778
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8277
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14533
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8778
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8277
Składniki
Wykonanie: Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę i wydrążyć. Następnie miąższ z cukinii przysmażyć na oliwie z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wsypać bułkę tartą z orzechami, przyprawić do smaku, wymieszać i po przestudzeniu dodać żółtka, śmietanę, natkę pietruszki i ubitą pianę z białek, po czym delikatnie zamieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na wydrążoną cukinię. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.