Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana cukinia smakuje wybornie.
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5524
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5524
Składniki
Wykonanie: Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę i wydrążyć. Następnie miąższ z cukinii przysmażyć na oliwie z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wsypać bułkę tartą z orzechami, przyprawić do smaku, wymieszać i po przestudzeniu dodać żółtka, śmietanę, natkę pietruszki i ubitą pianę z białek, po czym delikatnie zamieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na wydrążoną cukinię. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.