Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szmaciak ,zwany też kozią brodą ,w Polsce pod ochroną więc zapraszam do degustacji na Słowację.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2756
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 564
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 599
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2756
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 564
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 599
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 227
Składniki
Szmaciaka delikatnie oczyścić. Dokładnie wypłukać i osączyć. Cukinie i pomidory umyć. Cukinie pokroić ze skórką w grube ćwierć plasterki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki ,pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić. W rondlu rozgrzać olej z masłem ,wrzucić cebulę i czosnek ,gdy się lekko zezłości dodać cukinię i smażyć 3 min. Dodać pomidory ,po dużej szczypcie soli ,cukru i ok. 1 łyżeczki ziół prowansalskich ,wlać odrobinę wody (ok. 5 łyżek)-całość poddusić 3 min. Dodać koncentrat ,wymieszać i na wierzchu ułożyć kawałki szmaciaka-wystarczy 3 min aby go ugotować na parze spod warzyw. Danie posypać świeżym koperkiem.