Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 895
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 62
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 895
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 62
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (najlepiej na mandolinie do warzyw). Pokrojoną cukinię wrzucamy do posolonego wrzątku i parzymy ok. pół minuty, wyciągamy i wrzucamy do lodowatej wody, następnie wyciągamy na durszlak do odcieknięcia. Do mięsa dodajemy sól, pieprz, lubczyk, chrzan, jajko i bułkę tartą, mieszamy, aż całość się połączy. Z mięsa formujemy niewielkie walce, które owijamy plastrami cukinii. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką i grillujemy ok. 30-40 minut.