Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (najlepiej na mandolinie do warzyw). Pokrojoną cukinię wrzucamy do posolonego wrzątku i parzymy ok. pół minuty, wyciągamy i wrzucamy do lodowatej wody, następnie wyciągamy na durszlak do odcieknięcia. Do mięsa dodajemy sól, pieprz, lubczyk, chrzan, jajko i bułkę tartą, mieszamy, aż całość się połączy. Z mięsa formujemy niewielkie walce, które owijamy plastrami cukinii. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką i grillujemy ok. 30-40 minut.