Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 111
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 558
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 93
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 111
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 558
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 93
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (najlepiej na mandolinie do warzyw). Pokrojoną cukinię wrzucamy do posolonego wrzątku i parzymy ok. pół minuty, wyciągamy i wrzucamy do lodowatej wody, następnie wyciągamy na durszlak do odcieknięcia. Do mięsa dodajemy sól, pieprz, lubczyk, chrzan, jajko i bułkę tartą, mieszamy, aż całość się połączy. Z mięsa formujemy niewielkie walce, które owijamy plastrami cukinii. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką i grillujemy ok. 30-40 minut.