Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9982
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9000
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6379
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9982
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9000
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6379
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (najlepiej na mandolinie do warzyw). Pokrojoną cukinię wrzucamy do posolonego wrzątku i parzymy ok. pół minuty, wyciągamy i wrzucamy do lodowatej wody, następnie wyciągamy na durszlak do odcieknięcia. Do mięsa dodajemy sól, pieprz, lubczyk, chrzan, jajko i bułkę tartą, mieszamy, aż całość się połączy. Z mięsa formujemy niewielkie walce, które owijamy plastrami cukinii. Każdą roladkę przekłuwamy wykałaczką i grillujemy ok. 30-40 minut.