Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cwibak to regionalna nazwa keksa. W 399 odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zaprezentowała jak przygotować wytrawną wersję tego ciasta. Idealnie sprawdzi się w roli śniadania lub szybkiej przekąski.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 76
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 76
Składniki
Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.
Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.
Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest suche.