Do góry

Przekąski Przepis na:

Czerwone naleśniki z żółtym serem

Czerwone naleśniki z żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3583

Dodano:

Odsłon: 431

Takie proste i zwykłe a takie inne. Naleśniki w wersji wytrawnej faszerowane żółtym serem. W wersji wzbogaconej możemy dodać cienkie parówki.

Składniki

  • mąka 1 szklanka
  • mleko 0,75 szklanki
  • jajko 1 szt
  • koncentrat pomidorowy 2 kopiaste łyżki
  • sól 1 szczypta
  • olej do smażenia
  • żółty ser starty 8 łyżek
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko, jajka, koncentrat, sól i przesianą mąkę miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany - jeśli jest za gęste dodajemy trochę gazowanej wody mineralnej. Odstawiamy na 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim naleśniki. Gorące posypujemy startym żółtym serem, zwijamy i podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń