Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie proste i zwykłe a takie inne. Naleśniki w wersji wytrawnej faszerowane żółtym serem. W wersji wzbogaconej możemy dodać cienkie parówki.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11225
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 262
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11225
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 262
Składniki
Mleko, jajka, koncentrat, sól i przesianą mąkę miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany - jeśli jest za gęste dodajemy trochę gazowanej wody mineralnej. Odstawiamy na 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim naleśniki. Gorące posypujemy startym żółtym serem, zwijamy i podajemy na ciepło.