Do góry

Przekąski Przepis na:

Czosnkowe krewetki na maśle z chili

Przepis dnia 2013-11-14
Czosnkowe krewetki na maśle z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 815

Dodano:

Odsłon: 2464

Uwielbiam smak krewetek zmieszany z masłem, żadna oliwa czy olej. W tym przepisie masło jest jednym ze składników sukcesu. A kawałki bagietki maczane w sosie po krewetkach są po prostu poezją. Dodatkowo można podawać je z sosem czosnkowym lub chili, najlepiej zrobionym własnoręcznie.

Składniki

  • 0,5kg krewetek
  • 100g masła
  • 7 ząbków czosnku
  • 0,5 ostrej papryczki
  • bagietka
  • sól morska
  • ćwiartki cytryny
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuścić masło.
    Dodać posiekany czosnek i pokrojoną papryczką. Wszystko smażyć przez ok 2 minuty.
    Dodać krewetki przesmażyć wszystko chwilę na dużym ogniu.
    Posolić do smaku.
    Podawać z bagietką i skropione cytryną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

59Urszula 19 stycznia 2014 Proponuję na koniec dużą ilość zielonej pietruszki . Poezja !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 listopada 2013 Dokładnie jak w opisie ,nic dodać ,nic ująć...zdecydowanie moje smaki. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń