Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie tak się nazywa przez obecność górskiego sera oscypka, który można jednak zastąpić dowolnym ostrym serem
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 463
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3036
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38762
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 463
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3036
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38762
Składniki
Piersi doprawić i zamarynować w oliwie i soku cytr- najlepiej całą noc. Następnie obsmażyć je na patelni - na oleju , szybko z obu stron, tak żeby się zrumieniły.
Sos- w rondelku rozpuścić masło , dodać borówki , zagotować, dolać wino, doprawić sokiem cytr, skórką cytr., gałką i cukrem ,zagotować i zagęścić rozrobioną w odrobinie wody mąką ziemniaczaną- zagotować.
Piersi posmarować od góry smalcem ( cieniutko). Na każdej piersi ułożyć 1-2 (zależy od wielkości) plastrów sera, zapiec na funkcjii grill ( mikrofala lub piecyk) i spożywać z pysznym borówkowym dobrem pochodzącym z rondelka.
Smacznego wspomnienia lata życzę.