Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7796
Dodano: 14.02.2010
Odsłon: 8558
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Piersi doprawić i zamarynować w oliwie i soku cytr- najlepiej całą noc. Następnie obsmażyć je na patelni - na oleju , szybko z obu stron, tak żeby się zrumieniły.
Sos- w rondelku rozpuścić masło , dodać borówki , zagotować, dolać wino, doprawić sokiem cytr, skórką cytr., gałką i cukrem ,zagotować i zagęścić rozrobioną w odrobinie wody mąką ziemniaczaną- zagotować.
Piersi posmarować od góry smalcem ( cieniutko). Na każdej piersi ułożyć 1-2 (zależy od wielkości) plastrów sera, zapiec na funkcjii grill ( mikrofala lub piecyk) i spożywać z pysznym borówkowym dobrem pochodzącym z rondelka.
Smacznego wspomnienia lata życzę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

reblax 10 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
spędziłem chyba godzinę na czytaniu twoich przepisów i chyba się zakochałem1 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 26 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ładna fotka :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz