Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie tak się nazywa przez obecność górskiego sera oscypka, który można jednak zastąpić dowolnym ostrym serem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5715
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4687
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5715
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7192
Składniki
Piersi doprawić i zamarynować w oliwie i soku cytr- najlepiej całą noc. Następnie obsmażyć je na patelni - na oleju , szybko z obu stron, tak żeby się zrumieniły.
Sos- w rondelku rozpuścić masło , dodać borówki , zagotować, dolać wino, doprawić sokiem cytr, skórką cytr., gałką i cukrem ,zagotować i zagęścić rozrobioną w odrobinie wody mąką ziemniaczaną- zagotować.
Piersi posmarować od góry smalcem ( cieniutko). Na każdej piersi ułożyć 1-2 (zależy od wielkości) plastrów sera, zapiec na funkcjii grill ( mikrofala lub piecyk) i spożywać z pysznym borówkowym dobrem pochodzącym z rondelka.
Smacznego wspomnienia lata życzę.