Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie tak się nazywa przez obecność górskiego sera oscypka, który można jednak zastąpić dowolnym ostrym serem
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36050
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 314
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36050
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 314
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Składniki
Piersi doprawić i zamarynować w oliwie i soku cytr- najlepiej całą noc. Następnie obsmażyć je na patelni - na oleju , szybko z obu stron, tak żeby się zrumieniły.
Sos- w rondelku rozpuścić masło , dodać borówki , zagotować, dolać wino, doprawić sokiem cytr, skórką cytr., gałką i cukrem ,zagotować i zagęścić rozrobioną w odrobinie wody mąką ziemniaczaną- zagotować.
Piersi posmarować od góry smalcem ( cieniutko). Na każdej piersi ułożyć 1-2 (zależy od wielkości) plastrów sera, zapiec na funkcjii grill ( mikrofala lub piecyk) i spożywać z pysznym borówkowym dobrem pochodzącym z rondelka.
Smacznego wspomnienia lata życzę.