Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie daj się zwieść uroczej, brzoskwiniowo-różowej barwie tych faszerowanych jajek. Tak naprawdę ich nadzienie skrywa pieprz cayenne, musztardę, szalotkę i czosnek, które stanowią mocną przeciwwagę dla delikatnego smaku jajek i majonezu. Diabelskie jajka przypadną do gustu wszystkim miłośnikom pikantnych przekąsek i będą odpowiednie na każdą porę roku, nie tylko podczas wielkanocnego śniadania.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1781
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15329
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5576
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9066
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1781
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15329
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5576
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9066
Składniki
Jajka ugotuj w osolonej wodzie (ok. 8-10 minut), po czym wystudź i obierz. Przekrój jajka na połowy, ułóż na talerzu lub paterze, ostrożnie wyjmij żółtka i dokładnie rozgnieć je widelcem. Następnie dodaj obraną i drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, ketchup, majonez i mieszankę przypraw. Dostosuj poziom ostrości do indywidualnych preferencji. Pamiętaj, że na początek lepiej jest dodać mniej ostrej papryki, a po spróbowaniu, ponownie doprawić farsz. Nadzienie zblenduj, aby nabrało kremowej konsystencji i przełóż do rękawa cukierniczego lub zwykłego woreczka foliowego, w którym odetniesz róg.
Napełnij żółtka farszem, delikatnie posyp je mieszanką słodkiej mielonej papryki oraz pieprzu cayenne oraz świeżą zieleniną. Diabelskie jajka podawaj od razu po przygotowaniu.