Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie daj się zwieść uroczej, brzoskwiniowo-różowej barwie tych faszerowanych jajek. Tak naprawdę ich nadzienie skrywa pieprz cayenne, musztardę, szalotkę i czosnek, które stanowią mocną przeciwwagę dla delikatnego smaku jajek i majonezu. Diabelskie jajka przypadną do gustu wszystkim miłośnikom pikantnych przekąsek i będą odpowiednie na każdą porę roku, nie tylko podczas wielkanocnego śniadania.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1976
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1976
Składniki
Jajka ugotuj w osolonej wodzie (ok. 8-10 minut), po czym wystudź i obierz. Przekrój jajka na połowy, ułóż na talerzu lub paterze, ostrożnie wyjmij żółtka i dokładnie rozgnieć je widelcem. Następnie dodaj obraną i drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, ketchup, majonez i mieszankę przypraw. Dostosuj poziom ostrości do indywidualnych preferencji. Pamiętaj, że na początek lepiej jest dodać mniej ostrej papryki, a po spróbowaniu, ponownie doprawić farsz. Nadzienie zblenduj, aby nabrało kremowej konsystencji i przełóż do rękawa cukierniczego lub zwykłego woreczka foliowego, w którym odetniesz róg.
Napełnij żółtka farszem, delikatnie posyp je mieszanką słodkiej mielonej papryki oraz pieprzu cayenne oraz świeżą zieleniną. Diabelskie jajka podawaj od razu po przygotowaniu.