Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna bo wędzona na drewnie ze śliwy lub wiśni. Bardzo łatwa do wykonania.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 959
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 808
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 959
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 808
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12547
Składniki
Mięso z boczkiem umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić a grube paski ( tak, by bez problemu można je było włożyć da maszynki i zmielić). Wszystkie przyprawy (potrzebne do peklowania) dokładnie wymieszać i natrzeć mięso oraz boczek. Odstawić w chłodne miejsce na 48 godzin. Po tym czasie mięso z boczkiem wypłukać pod bieżącą wodą, ułożyć w dużym garnku i zalać świeżą wodą (około 20 litrów) na 6 godzin. Zmielić. Dodać 4 główki czosnku, 5 łyżek majeranku, 4 dag pieprzu ziołowego i 4 dag pieprzu prawdziwego.Dokładnie wymieszać. Nadziewać.Wędzić na drewnie z wiśni lub śliwki przez około 1,5 godziny.