Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty każdy z nim poradzi. Zapraszam na przepis.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2142
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 381
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17274
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2142
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 381
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17274
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulę ,boczek smaży z odrobiną oleju , studzimy i dodany do ziemniaków, również jajko , mąkę pszenną. Mieszamy dodajemy soli i pieprzu do smaku. Słoiczki myjemy i pasteryzujemy , przykrywki również myjemy i pasteryzujemy. Następnie nakładamy masę ziemniaczaną do słoiczków . 2 cm od przykrywki musi być luzu . Zakręcamy i wstawiamy do zimnego piekarnika . Nastawiamy temperaturę na 160 stopni Celsjusza ustawiamy na 1 godzinę . Po tym czasie studzimy i wstawiamy do lodówki , przez dwa tygodnie używamy babkę ziemniaczaną . Możemy smażyć i grillować . Smacznego.