Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty każdy z nim poradzi. Zapraszam na przepis.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 94
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 94
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulę ,boczek smaży z odrobiną oleju , studzimy i dodany do ziemniaków, również jajko , mąkę pszenną. Mieszamy dodajemy soli i pieprzu do smaku. Słoiczki myjemy i pasteryzujemy , przykrywki również myjemy i pasteryzujemy. Następnie nakładamy masę ziemniaczaną do słoiczków . 2 cm od przykrywki musi być luzu . Zakręcamy i wstawiamy do zimnego piekarnika . Nastawiamy temperaturę na 160 stopni Celsjusza ustawiamy na 1 godzinę . Po tym czasie studzimy i wstawiamy do lodówki , przez dwa tygodnie używamy babkę ziemniaczaną . Możemy smażyć i grillować . Smacznego.