Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty każdy z nim poradzi. Zapraszam na przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29947
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29947
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulę ,boczek smaży z odrobiną oleju , studzimy i dodany do ziemniaków, również jajko , mąkę pszenną. Mieszamy dodajemy soli i pieprzu do smaku. Słoiczki myjemy i pasteryzujemy , przykrywki również myjemy i pasteryzujemy. Następnie nakładamy masę ziemniaczaną do słoiczków . 2 cm od przykrywki musi być luzu . Zakręcamy i wstawiamy do zimnego piekarnika . Nastawiamy temperaturę na 160 stopni Celsjusza ustawiamy na 1 godzinę . Po tym czasie studzimy i wstawiamy do lodówki , przez dwa tygodnie używamy babkę ziemniaczaną . Możemy smażyć i grillować . Smacznego.