Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty każdy z nim poradzi. Zapraszam na przepis.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28975
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9023
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28975
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9023
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulę ,boczek smaży z odrobiną oleju , studzimy i dodany do ziemniaków, również jajko , mąkę pszenną. Mieszamy dodajemy soli i pieprzu do smaku. Słoiczki myjemy i pasteryzujemy , przykrywki również myjemy i pasteryzujemy. Następnie nakładamy masę ziemniaczaną do słoiczków . 2 cm od przykrywki musi być luzu . Zakręcamy i wstawiamy do zimnego piekarnika . Nastawiamy temperaturę na 160 stopni Celsjusza ustawiamy na 1 godzinę . Po tym czasie studzimy i wstawiamy do lodówki , przez dwa tygodnie używamy babkę ziemniaczaną . Możemy smażyć i grillować . Smacznego.