Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe batoniki owsiane to zdrowa przekąska, która może również służyć jako drugie śniadanie w pracy lub dla dzieci w szkole. Są one na prawdę proste w wykonaniu a dodatki możecie dowolnie zmieniać.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 229
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 975
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 229
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 975
Składniki
Przygotowanie naszych batoników zaczynam od pokrojenia lub połamania dodatków ( na kawałki dowolnej wielkości). Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, pokrojone dodatki, jajka, olej i miód. Wszystko mieszamy na jednolitą masę a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie wystawiamy blachę do ostygnięcia, dopiero wtedy kroimy nasze batoniki ( wcześniej, gdy nie będą wystarczająco zimne mogą się nam rozlecieć ). Smacznego!!