Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe batoniki owsiane to zdrowa przekąska, która może również służyć jako drugie śniadanie w pracy lub dla dzieci w szkole. Są one na prawdę proste w wykonaniu a dodatki możecie dowolnie zmieniać.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5777
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1230
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12427
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5777
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1230
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12427
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
Przygotowanie naszych batoników zaczynam od pokrojenia lub połamania dodatków ( na kawałki dowolnej wielkości). Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, pokrojone dodatki, jajka, olej i miód. Wszystko mieszamy na jednolitą masę a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie wystawiamy blachę do ostygnięcia, dopiero wtedy kroimy nasze batoniki ( wcześniej, gdy nie będą wystarczająco zimne mogą się nam rozlecieć ). Smacznego!!