Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe batoniki owsiane to zdrowa przekąska, która może również służyć jako drugie śniadanie w pracy lub dla dzieci w szkole. Są one na prawdę proste w wykonaniu a dodatki możecie dowolnie zmieniać.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2075
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2075
 
         
         
                Składniki
Przygotowanie naszych batoników zaczynam od pokrojenia lub połamania dodatków ( na kawałki dowolnej wielkości). Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, pokrojone dodatki, jajka, olej i miód. Wszystko mieszamy na jednolitą masę a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie wystawiamy blachę do ostygnięcia, dopiero wtedy kroimy nasze batoniki ( wcześniej, gdy nie będą wystarczająco zimne mogą się nam rozlecieć ). Smacznego!!