Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe batoniki owsiane to zdrowa przekąska, która może również służyć jako drugie śniadanie w pracy lub dla dzieci w szkole. Są one na prawdę proste w wykonaniu a dodatki możecie dowolnie zmieniać.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 845
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12709
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 845
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12709
Składniki
Przygotowanie naszych batoników zaczynam od pokrojenia lub połamania dodatków ( na kawałki dowolnej wielkości). Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, pokrojone dodatki, jajka, olej i miód. Wszystko mieszamy na jednolitą masę a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie wystawiamy blachę do ostygnięcia, dopiero wtedy kroimy nasze batoniki ( wcześniej, gdy nie będą wystarczająco zimne mogą się nam rozlecieć ). Smacznego!!